Forums VOULUNTEERS Volunteering job opportunities Работа и доброволчество

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #252 Reply
  EYES
  Participant

  Вероятно сте срещали човек, който е в нужда и моли за помощ. Може би сте гледали репортажите за хора, останали беззащитни след природни бедствия. Може би искате да прегърнете дете, което е болно или пострадало. Може би искате да защитите горите от изсичане или реките от замърсяване?

  Полагането на доброволен труд ви дава възможност да промените живот – нечий друг, както и вашия собствен. Със сигурност новините за бедствия или деца в нужда ви докосват и завладяват, а не винаги можете да си позволите да отделите от бюджета си.

  Ако искате да подкрепите някоя кауза, но не можете да дарите пари, можете да разчистите вещите си и да се откажете от тези, които не използвате често или са ви омръзнали, а можете да направите и нещо също толкова ценно – да дарите от времето си

  Работата като доброволец ще ви позволи да се срещате с нови хора, които имат подобни на вашите интереси. Ще създадете нови приятелства и контакти, които ще ви бъдат полезни при бъдещо търсене на работа.

  КАК ДА ПОМОГНЕТЕ КАТО ДОБРОВОЛЕЦ? ЕТО НЯКОИ ИДЕИ:

  • Помогнете на децата да растат и да се развиват, като се включите в извънкласните дейности, организирани от училище или местна организация, например читалище или общински детски комплекс;Помогнете по празниците, като раздавате играчки на децата, храна на бедните или възрастните хора.. Проверете в близката църква или благотворителна организация дали не организират подобна кампания и не се нуждаят от помощта ви;Помогнете за опазването на околната среда, като се включите в някоя местна природозащитна организация и почистите парк или коритото на някоя река. Посадете дърво или цветя.Подкрепете кауза, свързана със здравето. Много от нас имат близки със здравословни проблеми (рак, диабет или HIV например). Може да отделите от времето си за организация, която набира средства за проучване на болестта, носи храна или предлага други услуги на болни.

  Тук в портала можете да следите за организации или кампании, в рамките на които се набират доброволци. Можете дапубликувате своя обява и подходящата организация ще се свърже с вас. Имате достъп до обявите на организации, търсещи доброволци, както и планираните от тях инициативи, в които можете да се включите.(https://www.ngobg.info/bg/careers/volunteer.html)

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: Работа и доброволчество
Your information: